Prijava za korisnike iz akademske zajednice

Superračunalo Bura primarno se primjenjuje za potrebe računanja na projektima koji se izvode u akademskoj zajednici.

Korisnici sa Sveučilišta u Rijeci

Svi nastavnici i suradnici zaposleni na Sveučilištu u Rijeci imaju pravo pristupa Buri. Za pristup je potrebno popuniti obrazac, koji nam služi da pratimo za koja područja znanosti se Bura koristi i koja programska podrška se pokreće na Buri.

Periodički se na Sveučilištu u Rijeci uz prethodnu najavau održavaju radionice o korištenju superračunala Bura namijenjene znanstvenom osoblju. je njome predviđeno pokazati programsko okruženje superračunala te pokretanje izračuna. Kako bi radionica imala što bolji učinak, molimo vas da prilikom prijave ostavite komentar o programima koje biste htjeli koristiti na superračunalu. Točno vrijeme i mjesto održavanja radionice biti će naknadno objavljeno.

Korisnici s drugih visokoškolskih i istraživačkih ustanova u Republici Hrvatskoj

Nastavnici i suradnici zaposleni na drugim visokoškolskim i istraživačkim ustanovama u Republici Hrvatskoj također imaju pravo pristupa Buri na upit.

Korisnici sa znanstveno-istraživačkih institucija van Republike Hrvatske

Korisnici sa znanstveno-istraživačkih institucija van Republike Hrvatske zatražiti pravo pristupa Buri ako sudjeluju na projektu sa znanstvenicima iz Republike Hrvatske.