Prijava za korisnike iz akademske zajednice

Superračunalo Bura primarno se primjenjuje za potrebe računanja na projektima koji se izvode u akademskoj zajednici.

Korisnici sa Sveučilišta u Rijeci

Svi nastavnici i suradnici zaposleni na Sveučilištu u Rijeci imaju pravo pristupa Buri. Za pristup je potrebno popuniti obrazac, koji nam služi da pratimo za koja područja znanosti se Bura koristi i koja programska podrška se pritom koristi, te poslati e-mailom molbu za otvaranje korisničkog računa.

Periodički se na Sveučilištu u Rijeci uz prethodnu najavau održavaju radionice o korištenju superračunala Bura namijenjene znanstvenom osoblju. je njome predviđeno pokazati programsko okruženje superračunala te pokretanje izračuna. Kako bi radionica imala što bolji učinak, molimo vas da prilikom prijave ostavite komentar o programima koje biste htjeli koristiti na superračunalu. Točno vrijeme i mjesto održavanja radionice biti će naknadno objavljeno.

Korisnici s drugih visokoškolskih i istraživačkih ustanova u Republici Hrvatskoj

Nastavnici i suradnici zaposleni na drugim visokoškolskim i istraživačkim ustanovama u Republici Hrvatskoj također imaju pravo pristupa Buri na upit.

Korisnici sa znanstveno-istraživačkih institucija van Republike Hrvatske

Korisnici sa znanstveno-istraživačkih institucija van Republike Hrvatske zatražiti pravo pristupa Buri ako sudjeluju na projektu sa znanstvenicima iz Republike Hrvatske.

Iskustva korisnika iz akademske zajednice

„Superračunalo Bura je za nas koji se bavimo prirodnim i biomedicinskim znanostima kao mikroskop 21. stoljeća, esencijalan alat bez kojeg ne možete raditi biokemiju i razvoj lijekova u današnje doba. Rezultati koje bismo na laptopu čekali pola godine postaju nam dostupni unutar nekoliko dana.” (Željko Svedružić, Laboratorij za strukturu i funkciju biomolekula, Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci)